Proizvodnja i montaža čeličnih konstrukcija

Razrada projekata , izrada i montaža opreme za procesnu industriju (Cementare Holcim, Calucem, tvornicu kamene vune Rockwool, termoelektranu Hep Plomin, tvornicu stakla Duran, Solanu Pag, itd..), izrada i montaža čeličnih konstrukcija mostova , hala ,skladišta…

Za razradu i izradu su čelične konstrukcije relativno manje zahtjevni metalni proizvodi u odnosu na npr. strojne elemente, ali su po odgovornosti u slučaju greške i eventualnog otkaza konstrukcije na samom vrhu ljestvice.

Općenito su zbog toga nosive konstrukcije pod posebnim povećalom struke i propisa.

S toga je Trgometal certificiran za proizvodnju čeličnih konstrukcija po HRN EN 1090-2 do i uključivši klasu izvođenja EXC 3 ,  ISO 3834-2, gdje je zavarivanje u centru pažnje te s ostalim procesima čine tehnološko-funkcionalnu cjelinu (projektiranje, nabava materijal , toplinski i hladno oblikovanje, AKZ, transport, montaža itd.)

Nakon dobivenog ili izvedenog projekta vlastitim kadrom, definiraju se zahtjevi kupaca te se na temelju toga izvode tehnološko-radionički nacrti, nabava materijala i priprema za proizvodnju.

U mogućnosti smo izvoditi sve tipove konstrukcijskih čelika S235, S275, S355 ili od čelika otpornih na habanje, čelika s visokom granicom žilavosti Weldox te ostale zavarljive čelike.

Osim građevinskih čeličnih konstrukcija, proizvodimo i industrijsku opremu koja je slična po problematici proizvodnje: transporteri rasutih medija (trakasti, kofičasti, pužni), silosi i rezervoari raznih dimenzija i namjena, industrijski cjevovodi raznih medija i tlakova te ostala procesna oprema.

Opremu testiramo i puštamo u rad do potpune funkcionalnosti.

Svaki proizvod u mogućnosti smo proizvesti do završne faze što je najčešće antikorozivna zaštita ili montaža na lokaciji.

Također po zahtjevu investitora isporučujemo atesto-tehničku dokumentaciju sa svim dogovorenim ispitivanjima i izvještajima.

Proizvod u čeličnoj izvedbi visokih zahtjeva, u kombinaciji s ostalim nemetalnim materijalima, kreativnim i nekonvencionalnim rješenjima, stručno i sigurno.